Listázás - tördelés

egyéb dolgok a php-val kapcsolatban.
Aurel
Tag
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2012.06.10. 10:31

Listázás - tördelés

Hozzászólás Szerző: Aurel »

Heyho :))

Lenne egy userlistám ezzel a kóddal:

Kód: Egész kijelölése

<?php
$result=mysql_query("SELECT * FROM new_users WHERE (`rank`) = '1' ORDER BY username ASC");
 while($rec=mysql_fetch_assoc($result))
  {
     print('<a href="./profile.php?uid='.$rec['userid'].' "title="'.$rec['username'].' Profilja"><img src="../img/users/tag.gif" border="0" align="bottom" title="Tag"/><span class="rank'.$rec['rank'].'">'.$rec['username'].'</a><br></span>');
  }
?>
Viszont olyan kérdésem lenne vele kapcsolatosan, hogy tudnám azt megoldani:
Egy sorba 4 nick név lenne majd egy kis szünet alatta és megint csak 4.

Mert ugye most csak egymás alatt listázza ki egyesével.

Előre is köszi :)))

csigi
Tag
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Listázás - tördelés

Hozzászólás Szerző: csigi »

A sortörést kitörlöd a megjelenítésből, a while ciklusban egy változót mindig növelsz egyel $i++ mondjuk, a while előtt $i = 1; hogy egytől induljon, majd cikluson belül számlálod és feltételben megadod, ha az $i értéke négy akkor beszúrsz egy sortörést.

Válasz küldése