Programozási módszer

Itt kérdezhetsz bármiről!
Rolend23
Tag
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2013.01.27. 18:34

Programozási módszer

Hozzászólás Szerző: Rolend23 »

Én nekem az lenne a kérdésem, hogy melyik módszerrel jobb egy weboldalt megírni?

1. Simán csak kódolni.
2. Egyéni függvényeket használni.
3. Vagy OOP-ben.

Nem tudom eldönteni melyik a jobb gyakorolni szeretnék mert egyik se megy profin, most egy webshopot csinálok sajátot semmim keretrendszer meg ilyesmi. És nem tudom melyikkel lenne jobb.
A sima kódolás egyszerűbb sztem meg gyorsabb is mint a másik két verzió, de a későbbiekben módosítani nehezebb igaz ez a készítőtől is függ én az első weboldalam kódját így 2,5 hónap után nem igen értem mit minek csináltam sőt van olyan részt is amit nem toom minek írtam bele mert nem is jó. :)
A másik verzió a függvények ezzel valamivel jobban részekre osztható a program mások szerint de már itt lassul a program lefutása.
Az OOP-re meg azt mondják hogy jó meg minden csak lassabb mint a másik kettő. A jó alatt azt értik, hogy később jobban módosítható meg szebben dokumentálható.

Ha valahol rosszul írtam le valamit javíts ki nyugodtan.

Arra lennék igazán kíváncsi, hogy Te/Ti melyikre voksolnátok.

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Programozási módszer

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Ha csak te akarod majd fejleszteni felesleges OOP-ben, mivel azt projektmunkáknál szokták leginkább alkalmazni, bár elvileg gyorsabb a script futási ideje is...
Az egyéni függvényeket pedig simán alkalmazhatod :D :D
Szerintem gyakrabban használhatnál megjegyzéseket a kódodban, hogy tudd mi mit csinál, vagy szétszedheted több külön fájlra(osztályokra).

Válasz küldése