PHP&Mysql Id alapján listázás

A php programozásról.
Fórum szabályok
Ha elakadtál, és programkódod is van, mindenképpen nyiss neki egy új témát.
Könnyebb úgy segíteni, hogyha elkülönülnek a témakörök és problémák egymástól. PHP kódokhoz használjátok a
shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

PHP&Mysql Id alapján listázás

Hozzászólás Szerző: shenky »

Helló azt szeretném megtudni hogy hogyan tudom azt meg csinálni hogyha plmár meg irtam azt a kodot amivel a tutorial_idjére hivatkozom....
http://1001script.szunyi.com/tutorial/list.php
viszont amikor rá kattintok kidobja azt hogy hányadik id ez eddig rendben van...
Viszont nekem az is kéne hogy ahhoz az IDhez tartozo dolgokat dobja ki
Ha kértek kodot
list.php

Kód: Egész kijelölése

<?php
include("connect.php");
?><!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body>
<?php

$query="SELECT * FROM tutorial ORDER BY tutorial_id DESC";
$result=mysql_query($query);
$num = mysql_num_rows ($result);

$row_per_page=10;
$numberofpages = ceil($num / $row_per_page);
$page= isset($_GET["page"])? intval($_GET["page"]) : 0 ;
$actual=$page*$row_per_page;
$query.=" LIMIT $actual,$row_per_page";
$result = mysql_query( $query );


mysql_close();

if ($num > 0 ) {

    while($a=mysql_fetch_assoc($result))
    {
    ?><div align="left"><a target="_blank" href="kod.php?jsscript_id=<?php echo $a["tutorial_id"];?>"><?php echo htmlspecialchars ($a["title"]) ?></a></div>
    
    
    
    <?php

    }



    echo "<p>";
    for($i=0;$i<$numberofpages;$i++)
    {
    echo "<a href='?page=$i'>[".($i+1)."]</a>";
    }
    echo "</p>";
}
else
echo "table is empty!";

include("footer.php");
?>
kod.php

Kód: Egész kijelölése

<?php
if(isset($_GET['jsscript_id']))
{
include("connect.php");
$datumscript_id = $_GET['jsscript_id'];
echo ($a["head"]); 
echo "Script id: ". $datumscript_id;
$sql = "SELECT * FROM datumscript WHERE datumscript_id='$datumscript_id' ";
$r = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_assoc($r);

} 
?>
<?php
$query="SELECT * FROM tutorial";
$result=mysql_query($query);
$num = mysql_num_rows ($result);

$row_per_page=1;
$numberofpages = ceil($num / $row_per_page);
$page= isset($_GET["page"])? intval($_GET["page"]) : 0 ;
$actual=$page*$row_per_page;
$query.=" LIMIT $actual,$row_per_page";
$result = mysql_query( $query );


mysql_close();

if ($num > 0 ) {

    while($a=mysql_fetch_assoc($result))
    {
    ?><div align="left"><a target="_blank" href="kod.php?jsscript_id=<?php echo $a["tutorial_id"];?>"><?php echo htmlspecialchars ($a["title"]) ?></a></div>
    
    <h1><?php echo htmlspecialchars ($a["title"]) ?></h1>
<p>
            <span style="font-family: georgia,serif;"><?php echo ($a["textcode"]) ?></span></p><br /><br />
<div align="left">Beküldte: <b><?php echo htmlspecialchars ($a["name"]) ?></b></div><hr>    
<span style="font-size: 14px;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="color: rgb(255, 0, 0);"><strong>Tekkincsd meg vide&oacute;n&nbsp;</strong></span></span></span></p>
    <?php echo ($a["youtubvideo"]) ?></div>
    <?php

    }



    echo "<p>";
    for($i=0;$i<$numberofpages;$i++)
    {
    echo "<a href='?page=$i'>[".($i+1)."]</a>";
    }
    echo "</p>";
}
else
echo "table is empty!";

include("footer.php");
 ?>
Remélem megértetétek és tudtok segiteni elöre is köszönöm.

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: PHP&Mysql Id alapján listázás

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

id alapján kédezd le a dolgokat.

Kód: Egész kijelölése

WHERE id ='".$_GET['jsscript_id']."'
pl így, Persze a fejlécbe rakdd ki, hogy id=1...

shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: PHP&Mysql Id alapján listázás

Hozzászólás Szerző: shenky »

Köszi közben jozsi mondta hogy amit generálok kodot az update.php pont azt végzi :)
Köszi mindenkinek.

Válasz küldése