PHP ü album letrehozasa

A php programozásról.
Fórum szabályok
Ha elakadtál, és programkódod is van, mindenképpen nyiss neki egy új témát.
Könnyebb úgy segíteni, hogyha elkülönülnek a témakörök és problémák egymástól. PHP kódokhoz használjátok a
elef
Tag
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2012.01.05. 23:10

PHP ü album letrehozasa

Hozzászólás Szerző: elef »

Sziasztok,

kezdo vagyok a programozasban, nagy faba vagtam a fejszemetÉ elkezdtem tanulni a phpüt.
Nagyon az elejen jarok, egy fotoalbum kesziteset gyakorlom.
A megkapott pelda alapjan elkeszitettem az oldalakat, azonban az uj albumok letrehozasa az adatbazisban valamilyen okbol nem mukodik.
Hibauzenetet nem kapok, tobben lattak mar a php kodokat, senki nem talalt bennuk csapdat...

Ha van koztetek valaki, aki ert hozza, es atnezne a kodokat, sokat tudna segiteni nekem'

Segitsegeteket elore is koszonom'

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: PHP ü album letrehozasa

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Kapcsold be a hibaüzeneteket, írd be ezt a kód elejére, hátha ez ad valamit: error_reporting(E_ALL);

elef
Tag
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2012.01.05. 23:10

Re: PHP ü album letrehozasa

Hozzászólás Szerző: elef »

Bonjasky írta:Kapcsold be a hibaüzeneteket, írd be ezt a kód elejére, hátha ez ad valamit: error_reporting(E_ALL);
Megtettem, de nem kapok vissza semmilyen hibauzenetet, viszont nem jon letre az adatbazisban az uj album sem...

elef
Tag
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2012.01.05. 23:10

Re: PHP ü album letrehozasa

Hozzászólás Szerző: elef »

Bonjasky írta:Kapcsold be a hibaüzeneteket, írd be ezt a kód elejére, hátha ez ad valamit: error_reporting(E_ALL);
Megprobaltam kiiratni hibauzenetet az alabbiak szerint:

Kód: Egész kijelölése

function create_album($album_name, $album_description)   {
   $album_name = mysql_real_escape_string(htmlentities($album_name));
   $album_description = mysql_real_escape_string(htmlentities($album_description));
   
   mysql_query("INSERT INTO `albums` VALUES ('', '".$_SESSION['user_id']."', UNIX_TIMESTAMP(), '$album_name', '$album_description')");
   mkdir('uploads/'.mysql_insert_id(), 0744);
   mkdir('uploads/thumbs/'.mysql_insert_id(), 0744);
   
$result = mysql_query("INSERT INTO `albums` VALUES ('', '".$_SESSION['user_id']."', UNIX_TIMESTAMP(), '$album_name', '$album_description')");
   if ( ! $result ) die(mysql_error());
   
}
Nem vagyok biztos benne, hogy ez igy megfelelo-e, minden esetre nem kaptam hibauzenetet, es a kert album sem jott letre...

Van valami jo otletetek?

Válasz küldése