Kérdések

A php programozásról.
Fórum szabályok
Ha elakadtál, és programkódod is van, mindenképpen nyiss neki egy új témát.
Könnyebb úgy segíteni, hogyha elkülönülnek a témakörök és problémák egymástól. PHP kódokhoz használjátok a
bobe
Tag
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: bobe »

Na igen végül is a legbiztosabb megoldás az lenne ha mondjuk a hálókártya MAC címét tudnám lekérni és bannolni..az egyedi és egy idő után elfogy :D

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Mint mondtam a normál felhasználókat nem akarom büntetni 1-2 paraszt miatt
ezért van a chapcha a 3 napnál újabb felhasználóknak...

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Vagy egyszerűen időkorlát kéne 2 üzent küldése között ha pl.: 2-öt hamar elküld érzékeli a flood-ot, a 3. már csak bizonyos idő múlva küldheti.

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Bonjasky írta:Vagy egyszerűen időkorlát kéne 2 üzent küldése között ha pl.: 2-öt hamar elküld érzékeli a flood-ot, a 3. már csak bizonyos idő múlva küldheti.
Mint mondtam, már flood védelem van benne :D

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Tudom, de amint látod az csak egy része annak amit írtam.

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Bonjasky írta:Tudom, de amint látod az csak egy része annak amit írtam.
Jahh tényleg :D De azzal már a normál felhasználókat is "büntetném".

Edit:

Nem tud valaki egy olyan EGYSZERŰ és átlátható listázót, ami 2 (legjobb lenne ha beállítható) oszlopba megadott számú sort listáz ki.
Szóval pl 2 oszlop, oszloponként 10 sor, összesen 20 képet vagy akármit listázna ki...
Ugyan úgy mint a yourdate.hu-n az online.php (oda kéne), csak egyszerűbben :D

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Még egy kérdés :D
Olyan törlő rendszerre lenne szükségem, ami az utolsó 10 sor kivételével mindent kitöröl a táblából..
Ötlet? :D

És valami ajax-os frissítés kéne amivel a háttérbe folyna le az oldal frissítés és mindig az aktuális állapot jelenne meg...
Chat-ra kéne ahhoz hogy mindig az aktuális chatelőket kiírja :)

Nagyon szépen köszi :)

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

A törlésre van az a megoldás h :

Kód: Egész kijelölése

 mysql_query("DELETE FROM messages WHERE id <= ".  
       (mysql_insert_id($dbconn)-10),$dbconn);   
A frissítésre ne használj ajax-ot. Használj jquery-t!

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Bonjasky írta:A törlésre van az a megoldás h :

Kód: Egész kijelölése

 mysql_query("DELETE FROM messages WHERE id <= ".  
       (mysql_insert_id($dbconn)-10),$dbconn);   
A frissítésre ne használj ajax-ot. Használj jquery-t!

Köszi szépen :)
Arra van ötleted hogy miért csinálja azt a chat, hogy amikor megnyitod, akkor ugye kiírja az utols pár üzenetet, de 2 másodperc múlva ugyon ezeket megint alá írja, és utána lehet normálisan chatelni?
A JSON AJAX Driven Chat-ről van szó :)

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Hát ha ez egy elkészitett chat és nem működik... akkor az a forráskódjában van a hiba. Így nemtudom :D tudod ezek bonyolult dolgok.. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bonjasky 2010.05.30. 22:26-kor.
Ok: nemtudok írni már...

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Hát mind1...
Ez esetben szerintem beleteszek egy cuccot, hogy csak onnastól kezdve írja ki az üzeneteket hogy megnyitottad a chat-et :D
Ezután már csak a kódok kipucolása marad a lehető leggyorsabb futás érdekében :)
Nagyon tudom utálni ha a saját oldalam lassú, a chat-nek meg ugye száguldania kell :D

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Ez egy egyszerűbb példa.

Kód: Egész kijelölése

<?php
$sablon = "<html>
<title>%title%</title>
<body>
%menu%
%hibak%
</body>
</html>";

$contents = array(
    "%title%" => "Title-hoz tartozó dolgok",
    "%menu%" => "Menühöz tartotó cuccok", 
    "%hibak%"=> "Ide írod ha valami hia van az oldalon"
    );

$out = $sablon;
foreach($contents AS $key => $value) {
    $out = str_replace($key , $value , $out);
} 
echo $out;

?>

domm18
Tag
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: domm18 »

BOCSI Fáraó, véletlenül nem válaszoltam, hanem szerkesztettem az üzeneted!
De a válasz rá az, légyszives tedd fel újból a kérdést, sorry.

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Őőőő köszi szépe kiindulásnak nem rossz de elfelejtettem a végét hozzá tenni.
Szóval elejéről az egész:

Egy olyan feladatot kaptam, hogy csináljak egy fórum motort ami menne is, de vannak kikötések a skinezéssel kapcsolatba:
php megkötések
--------------
- a .php fájlok (és a sablonok) ne tartalmazzanak html részeket (ne kapcsolgasson oda-vissza html-ből php-ba). Az echo és a print utasítást sem kellene használni PHP-ből a html tag-ek kiíratására.
- a html részek (sablonok) külön könyvtárban legyenek (gondolva az esetleges skinnelési technikákra, amit itt nem kell leprogramozni)
- a html sablonokban %változónév% formátumban jelezze a dinamikus tartalmat, amit a php generál és cserél ki a valós tartalomra...
Ja és: - mások áltatal készített templatekezelő rendszert (pl.: smarty) NE használjon

Köszi a segítséget :)

domm18
Tag
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: domm18 »

a példámban a $sablon változót egy fájlból töltheted fel, amit fájlban tárolsz, egy sablonok mappából,
benne a dinamikus tartalmak lehetnek % % jelekkel kitéve. A cserélni kívánt adatokat és tényleges tartalmakat meg ilyen tömbstruktúrával is összeteheted, és a tömböt bejárva str_replace -elheted át.

A feladat specifikációban, hogy a sablon ne tartalmazzon HTML et az baromság :) Különben hogy mondod meg milyen HTML be ágyazza bele a dinamikus tartalmakat.

Válasz küldése