Kérdések

A php programozásról.
Fórum szabályok
Ha elakadtál, és programkódod is van, mindenképpen nyiss neki egy új témát.
Könnyebb úgy segíteni, hogyha elkülönülnek a témakörök és problémák egymástól. PHP kódokhoz használjátok a
Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Köszi szépen átgondolom szépen, és menni fog :) Remélem... :D

domm18
Tag
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: domm18 »

olvass utána, itt pl egy példa rá:

http://medovarszki.blog.prog.hu/archive ... eruen.html

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Ha nem tartalmazhat a fórum html elemeket, akkor, nem lesz kinézete? H lehet fórumozni? Lehet h lesz egy tök komoly fórumot , és ha beírod a böngésződbe, bejön egy nagy fehér lap, hátökjó :lol: :lol:

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Háát jó ezen én is lestem egyet, de szerintem csak nyelv botlás volt :)

Kód: Egész kijelölése

<?php
$sablon = fopen("footer.tpl", "r");
$valtozo = array(
	"%title%" => "Fórum motor v. 1.0",
	"%login%" => "<a href='login.php'>Bejelentkezés</a>", 
	"%logout%"=> "<a href='logout.php'>Kijelentkezés</a>",
	"%reg%"=> "<a href'reg.php'>Regisztráció</a>");
foreach($valtozo AS $key => $value)
{
	$out = str_replace($key , $value , $sablon);
} 
echo $out;
fclose($sablon);
?>
ezzel mi a hiba? :S
ki írja hogy: Resource id #2

domm18
Tag
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: domm18 »

file_get_contents() -szel nyisd meg a sablont.

és hogy a PHP ne tartalmazzon HTML kódot arra gondoltak, hogy NE tartalmazzon HTMl kódot!

jaigen, és az kimaradt a mintából, hogy
ehelyett:

Kód: Egész kijelölése

   $out = str_replace($key , $value , $sablon);
így:

Kód: Egész kijelölése

   $sablon = str_replace($key , $value , $sablon);

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Értem, mint a profi cuccok. :D

Fáraó

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Fáraó »

Köszi már megvan :D

meg fogok izzadni szerintem mire elkészülök vele :)

hkrisztian
Felhasználó
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2013.01.29. 11:01

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: hkrisztian »

Sziasztok!
Itt http://phpmuhely.hu/muhely/forum/viewto ... f=17&t=284
az admin.php-ban van valami hiba, mert nem fut le. Parse error-ra panaszkodik az utolsó sorban.
Mit kell benne javítani?
Előre is köszönöm segítségeteket.

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Megmutatnád, hogy pontosan mit ír ki? És a php kódot?

hkrisztian
Felhasználó
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2013.01.29. 11:01

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: hkrisztian »

A kód:

Kód: Egész kijelölése

<?php
ob_start();
session_start();

print('<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />');
include('config.php');
if(isset($_SESSION['rank']) && $_SESSION['rank'] == 3)
{

    
?>        
<a href="home.php">főoldal</a>
<table width="100%">
<tr>
<td>Nick</td>
<td>Rang</td>
<td>E-mail</td>
<td>IP</td>
<td>Regisztrált</td>
<td>Műveletek</td>
</tr>
<?
              $sql="SELECT * FROM users";
             $qry=mysql_query($sql);
             while($u=mysql_fetch_assoc($qry)) 
             {
             
             switch($u['bans'])
             {
             case 0:
             $action='<a href="?act=bann&id='.$u['id'].'">Bann</a>';
             break;
             case 1:
             $action='<a href="?act=unbann&id='.$u['id'].'">Feloldás</a>';
             break;
             }
             
             switch($u['rank'])
             {
             case 1:
             $user_rank='tag';
             $rank_action='<a href="?act=admin_add&id='.$u['id'].'">Admin adása</a>';
             break;
             case 3:
             $user_rank='<font color="red">admin</font>';
             $rank_action='<a href="?act=admin_del&id='.$u['id'].'">Admin vétele</a>';
             break;
             }
?>
<tr>
<td><?= $u['nickname']; ?></td>
<td><?= $user_rank; ?></td>
<td><?= $u['email']; ?></td>
<td><?= $u['regip']; ?></td>
<td><?= $u['regtime']; ?></td>
<td><?= $action; ?> | <?= $rank_action; ?> | <a href="?act=del&id=<?= $u['id']; ?>">Törlés</a></td>
</tr>
<? } ?>
</table>    


<?
if(isset($_GET['act']) && $_GET['act'] =='bann') 
{
mysql_query('UPDATE users SET bans=1 WHERE id="'.$_GET['id'].'"');
print('A felhasználó kitíltva!<br><a href="admin.php">frissít</a>');

}
?>
<?
if(isset($_GET['act']) && $_GET['act'] =='unbann')
{
mysql_query('UPDATE users SET bans=0 WHERE id="'.$_GET['id'].'"');
print('A felhasználó újra beléphet<br><a href="admin.php">frissít</a>');

}
?>
<?
if(isset($_GET['act']) && $_GET['act'] =='admin_add')
{
mysql_query('UPDATE users SET rank=3 WHERE id="'.$_GET['id'].'"');
print('A felhasználó admin rangot kapott!<br><a href="admin.php">frissít</a>');

}
?>        
<?
if(isset($_GET['act']) && $_GET['act'] =='admin_del')
{
mysql_query('UPDATE users SET rank=1 WHERE id="'.$_GET['id'].'"');
print('A felhasználó adminja megvonva!<br><a href="admin.php">frissít</a>');

}
?>
<?
if(isset($_GET['act']) && $_GET['act'] =='del')
{
mysql_query('DELETE FROM users WHERE id="'.$_GET['id'].'"');
print('A felhasználó törölve!<br><a href="admin.php">frissít</a>');
}  

} else print('Hozzáférés megtagadva!');
?>
Parse error: syntax error, unexpected end of file in D:\xampp\htdocs\teszt\admin.php on line 102

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Nekem semmi hibát nem ír...

Avatar
geeb21
Tag
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22
Tartózkodási hely: Baja
Kapcsolat:

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: geeb21 »

Ha már torrent oldalba vágsz tudni kéne egy két alap lépést... pl üzembehelyezést.

Amit te akarsz használni az a BITBUCKET magyar torrent tracker valszeg a xamp(gépről akarod futtaatni) olcsó jóska. Ha már próbálkozol olcsón ingyen legalább felrakhatnád egy ingyenes tárhelyre. Ahol van mysql és egyéb nyalánkság..

Kb 2 hónapig fogalkoztam azzal a motorral amivel te kb 75%-ban átalakítotam. De semmit sem ér egynulla tudásra. a chatet pl nem lehetett törölni az üzeneteket. stb...

jobban jársz ha megválogatod a motorokat...

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Hát igen én is kipróbáltam pár trackert hát elég érdekesek...
De ha a wampserver-en csinálod és jól be van állítva, akkor tökéletesen megy rajta minden, én is azt használom :D

rony
Tag
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2014.01.03. 00:04

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: rony »

letöltöttem ezt a login rendszert az oldalról
http://phpmuhely.hu/muhely/letoltesek&act=adatlap&id=95
és regisztráció-nál ezt adja ki
http://kepfeltoltes.hu/140106/php_www.k ... es.hu_.png

Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

A fájlt(register.php)-t ments el UTF-8 Kódolásban (BOM nélkül), ez elvileg megoldja a problémát.

Válasz küldése