Kérdések

A php programozásról.
Fórum szabályok
Ha elakadtál, és programkódod is van, mindenképpen nyiss neki egy új témát.
Könnyebb úgy segíteni, hogyha elkülönülnek a témakörök és problémák egymástól. PHP kódokhoz használjátok a
medvee
Tag
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2016.04.07. 16:55

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: medvee »

Akkor se jó még mindig :|

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Ha követted a tutorialt, akkor jónak kéne lennie. Nézd meg a login_form.php-t és a login.php-s részt, hogy jól csináltad-e őket.

medvee
Tag
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2016.04.07. 16:55

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: medvee »

És az lehetséges hogy egy ingyenes tárhelyen van fent a weblap és annak adatbázisa is, és hogy nem engedhet a szolgáltató olyan weblapot ami ilyen beléptetős rendszer ? :O
- Mert még mindig nem akarja azt amit én és bárhogy csinálom, bármit írok bele sehogy se akar jó lenni.

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

A szolgáltató ebbe nem nagyon szólhat bele.
De ha nem jó, mi a hiba? Valami hibaüzenet?
És a login.php-ban próbálsz belépni?

medvee
Tag
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2016.04.07. 16:55

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: medvee »

Bonjasky
Itt van az belépés oldal kódja

Kód: Egész kijelölése

<form id="register" method="post" action="" onsubmit="return check()">

<head>


  
  <meta content="text/html; charset=ISO-8859-2" http-equiv="content-type"><title>próba</title>
  

  
  
  <style type="text/css">
#bodykeret {
}
#tabla_keret {
  border-style: solid;
  border-width: 3px 1px;
  width: 500px;
  height: 350px;
  margin-right: auto;
  margin-left: auto;
  background-color: #cc0000;
  opacity: 0.913;
  -moz-border-radius: 40px;
-webkit-border-radius: 40px;
border-radius: 40px;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 81px 0px rgba(0,0,0,0.75);
-moz-box-shadow: 0px 0px 81px 0px rgba(0,0,0,0.75);
box-shadow: 0px 0px 81px 0px rgba(0,0,0,0.75);
}
body {
  background-position:  center center;
  background-image: url(img/gtav02272015_4.jpg);
}
#tabla_keret a {
  color: white;
  text-decoration: none;
}
#tabla_keret a:hover {
  color: #d8d8d8;
  text-decoration: underline;
}

</style></head><body>
<div id="bodykeret"><br>
<div id="tabla_keret">
<div style="text-align: center;"><img style="width: 127px; height: 127px;" alt="" src="img/lock.png"><br>
</div>
<div style="text-align: center; font-weight: bold; color: white;"><big><big><big>Belépés<br>
<br>
</big></big></big></div>
<table style="text-align: left; width: 350px; margin-left: auto; margin-right: auto;" border="0" cellpadding="2" cellspacing="6">
  <tbody>
    <tr>
      <td style="vertical-align: top; width: 50%; text-align: right;"><span style="color: white; font-weight: bold;">Felhasználónév</span><br>
      </td>
      <td style="vertical-align: top;"><input name="nickname"><br>
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td style="vertical-align: top; text-align: right;"><span style="color: white; font-weight: bold;">Jelszó</span><br>
      </td>
      <td style="vertical-align: top;"><input name="password" type="password"><br>
      </td>
    </tr><tr>
      <td colspan="2" rowspan="1" style="vertical-align: top; text-align: center;"><input  value="Belépés" name="login" type="submit"></td>
    </tr>

  </tbody>
</table>
<span style="color: white; font-weight: bold;"><br>
</span>
<div style="text-align: center;"><span style="color: white; font-weight: bold;">Nincs még felhasználóneved? <a href="register.php">Regisztrálj!</a></span><br>
</div>
<br>

</div>
</div>

</body>
</form>
És a php lekezőlője:

Kód: Egész kijelölése

<?
ob_start();
session_start();

include('config.php');
include('login_form.php');

   if(isset($_POST["login"])){
 //Bejelentkezés
   $nickname = $_POST["nickname"]; //Név
   $password = md5($_POST["password"]); //Jelszó
   $lekerdezes = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE nickname = '".mysql_real_escape_string($nickname)."' AND password = '$password'"); //Megnézi jók-e az adatok
   $vanelekerdezes = mysql_num_rows($lekerdezes);
   if ($vanelekerdezes>0)//Ha van ilyen felhasználónév/jelszó páros
   {
      header('location: login.php'); //Ha sikerült belépni, a login.php-ra irányít
      $adatok=mysql_fetch_assoc($lekerdezes); //SESSION-ba rendezi az adatokat
      $_SESSION["id"]=$adatok["id"];
      $_SESSION['bann'] = 0;
      $_SESSION["nickname"]=$adatok["nickname"];
      $_SESSION["rank"]=$adatok["rank"];      
  }
   else
  {
   print 'Hibás felhasználónév vagy jelszó!'; //Ha nem jók a beírt adatok hiba
   print mysql_error(); //ha esetleg adatbázis hiba van akkor kiírja
  }
  

  
   } else if(isset($_SESSION["nickname"])){ //Ha sikerült belépni a  belső tartalom 
   
   
   print 'Üdv, '.$_SESSION['nickname'].''; //belépett falhasználó, ha kiírja a nevét akkor működik
   }

     
      
?>
Valamint, az az oldal, amire szeretném hogy a belépés után irányítson:

Kód: Egész kijelölése

 <form id="register" method="post" action="" onsubmit="return check()">
 <form action="login.php" method="post">
 <? 
ob_start();
session_start();

if( isset( $_SESSION["rank"] ) && $_SESSION["rank"] >= 2 ){
//védett rész
?>
<head>
  
  <meta content="text/html; charset=ISO-8859-2" http-equiv="content-type">
  <title>Főoldal</title>

  
  
  <script src="menujs.js" type="text/javascript"></script>
  
  <style type="text/css">
body {
  background-image: url(553248.jpg);
  background-position: center bottom;
  background-attachment: fixed;
  height: 2000px;
}
#header {
border-bottom-style: solid;
  border-bottom-width: 0px;
  border-right-width: 2px;
  border-left-width: 2px;
  border-left-style: solid;
  border-right-style: solid;
  height: 60px;
  margin-right: auto;
  margin-left: auto;
  -moz-border-radius-topleft: 20px;
  -moz-border-radius-topright: 20px;
  -moz-border-radius-bottomright: 20px;
  -moz-border-radius-bottomleft: 20px;
  background-color: white;
  opacity: 0.886;
  -moz-border-radius: 0px 0px 30px 30px;
-webkit-border-radius: 0px 0px 30px 30px;
border-radius: 0px 0px 30px 30px;
}
#bodykeret {
  margin-right: auto;
  margin-left: auto;
  width: 1100px;
  height: 2000px;
  margin-top: 0px;
}
#menu {
  height: 60px;
  width: 1000px;
  margin-left: auto;
  margin-right: auto;
}
#headerkeret {
  float: none;
  margin-top: -8px;
}
#tartalom {
  height: 400px;
  background-color: white;
  opacity: 0.908;
  margin-top: 13px;
}
#sse3 {
  background-color: transparent;
  height: 60px;
  clear: both;
  text-align: center;
  -moz-border-radius-topleft: 4px;
  -moz-border-radius-topright: 4px;
  -moz-border-radius-bottomright: 4px;
  -moz-border-radius-bottomleft: 4px;
}
#sses3 {
  border-left: 1px solid black;
  margin: 0 auto;
  color: black;
}
#sses3 ul {
  margin: 0;
  padding: 0;
  font-family: Arial;
  font-style: normal;
  font-variant: normal;
  font-weight: normal;
  font-size: 13px;
  line-height: normal;
  font-size-adjust: none;
  font-stretch: normal;
  list-style-type: none;
  float: left;
  color: black;
}
#sses3 li {
  border-right: 1px solid silver;
  margin: 0;
  padding: 0;
  background: white none repeat scroll 0% 50%;
  overflow: hidden;
  position: relative;
  z-index: 0;
  float: left;
  list-style-type: none;
  border-bottom-width: 0px;
  color: black;
  height: 60px;
  line-height: 4.5em;
}
#sses3 li.current, #sses3 .slip {
  background-color: #3366ff;
  color: white;
}
#sses3 li a {
  padding: 0 30px;
  text-align: center;
  text-decoration: none;
  color: black;
  display: block;
  z-index: 2;
  white-space: nowrap;
  font-size: 1.2em;
}
#sses3 li.current a {
  color: white;
}
#sses3 .slip {
  position: absolute;
  top: 0;
  z-index: -1;
}
#logout {
  color: black;
  font-family: Arial,Helvetica,sans-serif;
  font-weight: normal;
  line-height: 1.5em;
  width: 180px;
  background-color: white;
  opacity: 0.886;
  font-style: oblique;
  text-align: center;
  border-bottom-style: solid;
  border-bottom-width: 3px;
  border-right-width: 1px;
  border-left-width: 1px;
  margin-left: 918px;
  border-left-style: solid;
  border-right-style: solid;
  height: 30px;
  -moz-border-radius: 0px 0px 30px 30px;
-webkit-border-radius: 0px 0px 30px 30px;
border-radius: 0px 0px 30px 30px;
}
#logout a {
  text-decoration: none;
  color: black;
  font-size: 1.1em;
  line-height: 1.7em;
}
#logout a:hover {
  font-weight: bold;
}

  </style>
</head><body>
<div id="headerkeret">
<div id="header">
<div id="menu">
<div id="sse3">
<div id="sses3">
<ul>
  <li><a href="?menu=3&skin=1&p=Javascript-Menus">Főoldal</a></li>
  <li><a href="?menu=3&skin=1&p=Horizontal-Menus">Letöltések</a></li>
  <li><a href="?menu=3&skin=1&p=Web-Menus">Galéria</a></li>
  <li><a href="?menu=3&skin=1&p=Horizontal-Menus">Horizontal Menus</a></li>
  <li><a href="?menu=3&skin=1&p=gyik">GY.I.K.</a></li>
</ul>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

<div id="bodykeret">
<div id="logout"><a href="index.html">Kilépés</a>
</div>
<div id="tartalom"> Kezdőlap tartalma </div>
</div>

</body>
</form>
Remélem így tudsz segíteni tényleg, mert már azon a ponton vagyok hogy feladom és már nem is csinálok ilyen oldalt amihez felhasználó kell! :|

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

ezt a sor alakítsd át :
<form id="register" method="post" action="" onsubmit="return check()">

erre:
<form method="post" action="">

Nem is tudom ,hogy került a belépéshez, a regisztráció :D

medvee
Tag
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2016.04.07. 16:55

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: medvee »

Át alakítottam de még akkor is ugyan az, SEHOVA SE.. :D :|
- Valszeg azért mert tegnap fáradtan csak át másoltam a regisztrációba de nem gondolkoztam :D
Van még valami ötleted esetleg amivel meglehetne próbálni újra éleszteni ?

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Próbáld így:

form.php

Kód: Egész kijelölése

<head>
<meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="content-type"><title>próba</title>
<style type="text/css">
#bodykeret {
}
#tabla_keret {
  border-style: solid;
  border-width: 3px 1px;
  width: 500px;
  height: 350px;
  margin-right: auto;
  margin-left: auto;
  background-color: #cc0000;
  opacity: 0.913;
  -moz-border-radius: 40px;
-webkit-border-radius: 40px;
border-radius: 40px;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 81px 0px rgba(0,0,0,0.75);
-moz-box-shadow: 0px 0px 81px 0px rgba(0,0,0,0.75);
box-shadow: 0px 0px 81px 0px rgba(0,0,0,0.75);
}
body {
  background-position:  center center;
  background-image: url(img/gtav02272015_4.jpg);
}
#tabla_keret a {
  color: white;
  text-decoration: none;
}
#tabla_keret a:hover {
  color: #d8d8d8;
  text-decoration: underline;
}

</style>
</head>

<body>
<div id="bodykeret"><br>
<div id="tabla_keret">
<div style="text-align: center;"><img style="width: 127px; height: 127px;" alt="" src="img/lock.png"><br>
</div>
<div style="text-align: center; font-weight: bold; color: white;"><big><big><big>Belépés<br>
<br>
</big></big></big></div>

<form method="post" action="">
<table style="text-align: left; width: 350px; margin-left: auto; margin-right: auto;" border="0" cellpadding="2" cellspacing="6">
  <tbody>
    <tr>
      <td style="vertical-align: top; width: 50%; text-align: right;"><span style="color: white; font-weight: bold;">Felhasználónév</span><br>
      </td>
      <td style="vertical-align: top;"><input name="nickname"><br>
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td style="vertical-align: top; text-align: right;"><span style="color: white; font-weight: bold;">Jelszó</span><br>
      </td>
      <td style="vertical-align: top;"><input name="password" type="password"><br>
      </td>
    </tr><tr>
      <td colspan="2" rowspan="1" style="vertical-align: top; text-align: center;"><input  value="Belépés" name="login" type="submit"></td>
    </tr>

  </tbody>
</table>
</form>
<span style="color: white; font-weight: bold;"><br>
</span>
<div style="text-align: center;"><span style="color: white; font-weight: bold;">Nincs még felhasználóneved? <a href="register.php">Regisztrálj!</a></span><br>
</div>
<br>

</div>
</div>

</body>
login.php

Kód: Egész kijelölése

<?
ob_start();
session_start();
error_reporting(E_ALL);

include('config.php');
include('form.php');

   if(isset($_POST["login"])){
 //Bejelentkezés
   $nickname = $_POST["nickname"]; //Név
   $password = md5($_POST["password"]); //Jelszó
   $lekerdezes = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE nickname = '".mysql_real_escape_string($nickname)."' AND password = '$password'"); //Megnézi jók-e az adatok
   $vanelekerdezes = mysql_num_rows($lekerdezes);
   if ($vanelekerdezes>0)//Ha van ilyen felhasználónév/jelszó páros
   {
      header('location: login.php'); //Ha sikerült belépni, a login.php-ra irányít
      $adatok=mysql_fetch_assoc($lekerdezes); //SESSION-ba rendezi az adatokat
      $_SESSION["id"]=$adatok["id"];
      $_SESSION['bann'] = 0;
      $_SESSION["nickname"]=$adatok["nickname"];
      $_SESSION["rank"]=$adatok["rank"];      
  }
   else
  {
   print 'Hibás felhasználónév vagy jelszó!'; //Ha nem jók a beírt adatok hiba
   print mysql_error(); //ha esetleg adatbázis hiba van akkor kiírja
  }
  

  
   } else if(isset($_SESSION["nickname"])){ //Ha sikerült belépni a  belső tartalom 
   
   
   print 'Üdv, '.$_SESSION['nickname'].''; //belépett falhasználó, ha kiírja a nevét akkor működik
   }

     
      
?>
Amikor be akarsz lépni, a login.php-t nyisd meg.

medvee
Tag
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2016.04.07. 16:55

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: medvee »

Isteneem, akkor se jó :| :( Nem tudom elhinni hogy nincs rá valami megoldás, vagy valamit elbaszhatok vagy mi ? :?:

medvee
Tag
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2016.04.07. 16:55

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: medvee »

Bonjasky!
Köszönöm szépen sikerül! :) Csak az volt a hiba hogy index-nek nem a login-php fájlt állítottam be, azért nem kezelte le. Hanem helyette a login_form.php-t állítottam be :D :D Most már foglalkozhatok véglegesen a külsejével! :)

joey116116
Tag
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2014.05.23. 09:25

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: joey116116 »

Az komoly :D

feketefarkas88
Felhasználó
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2016.09.25. 22:21

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: feketefarkas88 »

Sziasztok

Nem régiben találtam egy miniblog rendszert 1.0 verzió.
Egy kis felujítás kellene neki, meg egy kis szerkezeti átalakítás, ha esetleg egy hozzáértőnek van kedve idelye segíteni az nagyon jó lenne.

feketefarkas88
Felhasználó
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2016.09.25. 22:21

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: feketefarkas88 »

Hali

Van itt az oldalon a Login rendszer adminnal tutorial.
Van benne egy ilyen rész:

Kód: Egész kijelölése

switch($u['rank'])
             {
             case 1:
             $user_rank='tag';
             $rank_action='<a href="?act=admin_add&id='.$u['id'].'">Admin adása</a>';
             break;
             case 3:
             $user_rank='<font color="red">admin</font>';
             $rank_action='<a href="?act=admin_del&id='.$u['id'].'">Admin vétele</a>';
             break;
             }
?>
<tr>
<td><?= $u['nickname']; ?></td>
<td><?= $user_rank; ?></td>
<td><?= $u['email']; ?></td>
<td><?= $u['regip']; ?></td>
<td><?= $u['regtime']; ?></td>
<td><?= $action; ?> | <?= $rank_action; ?> | <a href="?act=del&id=<?= $u['id']; ?>">Törlés</a></td>
</tr>
meg ami még ehez van:

Kód: Egész kijelölése

//admin rang adása
	if(isset($_GET['act']) && $_GET['act'] =='admin_add')
	{
		mysql_query('UPDATE users SET rank=3 WHERE id="'.$_GET['id'].'"');
		print('A felhasználó admin rangot kapott!<br><a href="admin.php">frissít</a>');
	}
	//admin rang elvétele
	if(isset($_GET['act']) && $_GET['act'] =='admin_del')
	{
		mysql_query('UPDATE users SET rank=1 WHERE id="'.$_GET['id'].'"');
		print('A felhasználó adminja megvonva!<br><a href="admin.php">frissít</a>');
	}
ezt kellene 1 lehetőséggel bővíteni hogy moderátor. Próbáltam de nem csinál semmitse :(

bozsy82
Felhasználó
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2017.07.04. 17:48

Autókulcs lista

Hozzászólás Szerző: bozsy82 »

Sziasztok!

Olyan dologban kérem a segítségeteket, hogy php-ban szeretnék egy olyan programot írni, amiben lehetőség van a hotelvendégek és autóinak adatainak tárolására:

- név
- szobaszám
- autó rendszám
- autó parkolva (garázs, szabadban stb.)

Illetőleg - mivel ezeket naponta be kelle írni - tárolni, szerkeszteni, nyomtatni és visszakeresni is lehessen dátum szerint.

Félreértés e essen, nem szeretném, ha valai helyettem írná meg, mégha ez lehet egyszerűbb is lenne.Szeretném én megírni, legalábbis nagy részét, mivel most tanulom a php-t, tehát olyan illető segítségét kérném, aki ebben a projektben hosszabb távon terelgetni tudna és magyarázatot is adna.

Köszönöm!

kovacsszandra
Felhasználó
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2019.08.08. 15:44

Re: Kérdések

Hozzászólás Szerző: kovacsszandra »

Sziasztok,
Tudja valaki segíteni olyan törlőrendszer leprogramozásában, ami egy listából az alsó X elemet leszámítva mindent kiürít? köszönöm előre is :)

Válasz küldése