Beirás linkre textareában

A javascriptről.
Fórum szabályok
Ha elakadtál, és programkódod is van, mindenképpen nyiss neki egy új témát.
Könnyebb úgy segíteni, hogyha elkülönülnek a témakörök és problémák egymástól.
shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: shenky »

Helló arról lenne szó hogy ha van egy textareám akkor abba hogy tudom mondjuk egy img nevű buttonal beiratni a textareába hogy

Kód: Egész kijelölése

<img src="">
Valahol már láttam csak már nem tudok hol .
vagy akkár az is lehetne hogy elö jön egy ablak ahova be kell irni a kép urljét és akkor azzal beilesztjük nem a képet kéne beilesztenie hanem magát a kodot simán :)
remélem tudtok segiteni

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Ennél biztos van egyszerűbb, és jobb módszer is, de most ezt hoztam össze.

Kód: Egész kijelölése

<input type="button" onclick="img_add()" value="teszt">
<script>
function img_add()
{

$('#teszt').append('akármi szöveg vagy html');
      return false;
}
</script>
<textarea id="teszt"></textarea>

shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: shenky »


Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Nekem meg az oldal be sem jön.

shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: shenky »

JAJA most okhost baszik müködni -_-"
:evil: :evil: :evil: :evil:

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

Az kemény. Ott télleg nem működik, itt simán megy. Grat a szolgáltatódhoz! :lol: :lol:

Amúgy nálad hibát ír a firebug, nálam nem.
Nem rontottál el valamit?

shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: shenky »

Nem.
De azért meg probálom még egyszer.

shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: shenky »

Nem :(
Nem mükszik :cry:

shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: shenky »

Bon találtam egyet
JS

Kód: Egész kijelölése

function insertAtCaret(areaId,text) { var txtarea = document.getElementById(areaId); var scrollPos = txtarea.scrollTop; var strPos = 0; var br = ((txtarea.selectionStart || txtarea.selectionStart == '0') ? "ff" : (document.selection ? "ie" : false ) ); if (br == "ie") { txtarea.focus(); var range = document.selection.createRange(); range.moveStart ('character', -txtarea.value.length); strPos = range.text.length; } else if (br == "ff") strPos = txtarea.selectionStart; var front = (txtarea.value).substring(0,strPos); var back = (txtarea.value).substring(strPos,txtarea.value.length); txtarea.value=front+text+back; strPos = strPos + text.length; if (br == "ie") { txtarea.focus(); var range = document.selection.createRange(); range.moveStart ('character', -txtarea.value.length); range.moveStart ('character', strPos); range.moveEnd ('character', 0); range.select(); } else if (br == "ff") { txtarea.selectionStart = strPos; txtarea.selectionEnd = strPos; txtarea.focus(); } txtarea.scrollTop = scrollPos; } 
text

Kód: Egész kijelölése

<textarea id="messageBody"></textarea> <input type="button" value="Insert Smiley" onclick="insertAtCaret('messageBody',':)');" /> 

Avatar
Bonjasky
Adminisztrátor
Hozzászólások: 478
Csatlakozott: 2011.10.30. 23:30

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: Bonjasky »

hmmm Ez kicsit bonyolultabb az enyémnél, ahogy nézem... xD

shenky
Tag
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2011.10.31. 16:22

Re: Beirás linkre textareában

Hozzászólás Szerző: shenky »

á nem anyira :D
De azért köszi a segitséget :)

Válasz küldése